Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області реально повернула державі землі водного фонду загальною площею 1 га, які розташовані вздовж берега річки Стугна в Обухівському районі

    

Судами усіх інстанцій, у тому числі Верховним Судом, задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області щодо повернення у державну власність земельної ділянки водного фонду площею 1 га, яка розташована  вздовж берега річки Стугна в Обухівському районі.

 

Так, суди погодилися з доводами прокуратури, що розпорядження Обухівської райдержадміністрації про затвердження проекту землеустрою щодо відведення у власність 5 громадянам земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва в адміністративних межах Української міської ради, на підставі якого громадяни отримали вказані землі у власність, прийнято незаконно. Зокрема, порушено вимоги ст. ст. 58, 60, 61 Земельного кодексу України, ст. ст. 86, 88, 89 Водного кодексу України.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію речового права на спірні земельні ділянки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2928