Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За фактом незаконного зняття арешту із земельних ділянок на території Вишгородського району площею майже 2 га прокуратурою Київської області розпочато досудове розслідування та подано скаргу на рішення державного реєстратора

    

Установлено, що у травні поточного року рішенням державного реєстратора одного із комунальних підприємств Луганської області незаконно припинено обтяження щодо земельних ділянок площею майже 2 га на території Лебедівської сільської ради Вишгородського району, що є предметом позовних вимог за позовом прокуратури Київської області про повернення державі незаконно відчужених земель Пірнівського лісництва Вищедубечанського лісгоспу.

При цьому, судом не приймалося жодних рішень про скасування заходів забезпечення позову, а в силу вимог Закону припинення обтяження здійснюється тим самим органом, який виконував ухвалу суду про забезпечення позову - Вишгородською міською радою.

За вказаним фактом прокуратурою Київської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення посадовими особами комунального підприємства Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 1 ст. 364(зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Крім того, прокуратурою області на адресу Міністерства юстиції України та Головного територіального управління юстиції у Луганській області подано скаргу на рішення державного реєстратора з вимогою скасування його рішення про припинення обтяження на земельні ділянки, поновлення щодо них арешту, скасування його акредитації та анулювання доступу до Державного реєстру прав.

Прокуратура Київської області продовжує вживати заходи щодо поновлення порушених прав держави на незаконно відчужену власність Українського народу - землі лісового фонду, які перебувають під особливою охороною держави.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2471