Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області вжито заходи щодо сплати підприємством до Державного бюджету України понад 3 млн гривень збитків

    

Прокуратурою Київської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати подактів) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємець здійснив будівництво багатоповерхових житлових будинків на території Вишгородського району, які в подальшому реалізував фізичним особам, в результаті чого отримав прибуток про який не звітував до податкових органів та, як наслідок, умисно ухилився від сплати податків у великих розмірах.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження підприємством сплачено до Державного бюджету України понад 3 млн гривень, чим повністю відшкодовано завдані збитки.

 

Відповідно до ч. 4 ст. 212 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягенння до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою.

 

У зв’язку з цим, прокурором прийнято рішення про направлення до суду клопотання щодо звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3198