Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області поновлено порушені права дітей на освіту та повернуто з незаконної оренди підприємства майно дитячо – юнацької спортивної школи у м. Ірпені, яке використовувалось під офіси з продажу будівельних матеріалів та стоматологічного устаткування

    

У 2015 році Ірпінською міською радою надано дозвіл приватному підприємству на укладення договору оренди частини приміщення дитячо – юнацької спортивної школи у м. Ірпені для розміщення офісу.

 

Після чого, у 2016 році між приватним підприємством, яке здійснює господарську діяльність з продажу будівельних матеріалів та стоматологічного устаткування, та Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради укладено договір оренди комунального майна навчального закладу вартістю 170 тисяч гривень.

 

Зазначені рішення міської ради та договір оренди приміщення ДЮСШ суперечать вимогам чинного законодавства, оскільки прийняті в порушення вимог ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту». Згідно до вказаної норми майно навчальних закладів не може використовуватись не за призначенням.

 

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено у повному обсязі та визнано незаконним і скасовано рішення міської ради, визнано недійсним договір оренди і зобов'язано приватне підприємство звільнити і повернути майно балансоутримувачу – Управлінню освіти.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2494