Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрито організовану групу у складі 4 осіб, які на території області розповсюджували наркотичні засоби, постачання яких здійснювалось з Російської Федерації, при санкціонованих обшуках у фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено наркотиків на загальну суму понад 1 млн грн, бойові гранати та грошові кошти (ФОТО)

    

У четвер, 07 червня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками ГУ НП в області викрито організовану групу, яка займалась збутом наркотичних засобів на території Київської області.

    

Установлено, що 28-річна жінка організувала та очолила злочинну групу, учасники якої мали звязки серед наркозалежних осіб та досвід спілкування з ними.

    

Крім того, з метою постійного забезпечення учасників угрупування необхідною кількістю метадону, до складу групи входила постачальник наркотичного засобу, який вона отримувала з Російської Федерації.

    

З метою фіксації злочинної діяльності організованої групи правоохоронцями проведено 13 оперативних закупівель наркотичного засобу – метадону.

    

За результатами проведення ряду санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників організованої групи та у місцях зберігання і розповсюдження наркотичних засобів, виявлено та вилучено півкілограма метадона на суму 1 млн грн, 200 гр марихуани на суму 10 тис грн, а також бойові гранати, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти у сумі 50 тис грн.

    

Трьох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, наразі проводяться невідкладні оперативні заходи щодо розшуку та затримання четвертого зловмисника.

    

 

   

                             

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних речовин, вчинене організованою групою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2448