Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області директор підприємства, яке займається видобутком піску, гравію, глин і каоліну, сплатив до державного бюджету України майже 1 млн грн податку

    

Прокуратура Київської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що директор одного з підприємств Київщини, яке здійснює фінансово-господарську діяльність у сфері видобутку піску, гравію, глин і каоліну, оформив ряд безтоварних операцій з фіктивними підприємствами, в результаті чого незаконно сформував податковий кредит з податку на додану вартість. Таким чином, зловмисник ухилився від сплати податків у значних розмірах.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, підприємством сплачено до держаного бюджету України майже 1 млн гривень, чим повністю відшкодовано завдані збитки.

 

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обовязкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

 

У зв’язку з цим, прокурором направлено до суду клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2477