Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки якісному підтриманню прокуратурою Київської області державного обвинувачення двоє осіб, які задушили дівчинку шнурком з її черевика, а потім пограбували, проведуть за гратами 12 та 13 років, а також сплатять 1 млн грн батькам вбитої

    

Установлено, що 17-річний раніше судимий хлопець та його 16-річний друг, прогулюючись поблизу стадіона у м. Васильків зі своєю неповнолітньою знайомою, почали з’ясовувати між собою відносини та на грунті ревнощів між ними розпочалась сварка.

 

Так, 16-річний хлопець, обурившись на словесні образи дівчини, схопив її однією рукою за шию, а іншою обхватив тіло, перекривши таким чином доступ повітря до дихальних шляхів, внаслідок чого потерпіла втратила свідомість та впала на землю.

 

У подальшому, на грунті особистих образ хлопці вирішили вбити дівчину, для чого висмикнули з її черевика шнурок, накинули його на шию потерпілій та задушили, а потім заволоділи її мобільним телефоном. З метою приховати сліди злочину зловмисники перенесли труп дівчинки до ями неподалік стадіону та засипали його сміттям.

 

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України, та взято під варту.

 

Завдяки якісному підтриманню державного обвинувачення Ірпінським відділом Києво – Святошинської місцевої прокуратури доведено вину двох неповнолітніх у вчиненому кримінальному правопорушенні, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 12 та 13 років. Відповідно до задоволеного цивільного позову потерпілих обвинувачені повинні сплатити на їх користь 1 млн гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2487