Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області у позовних вимогах вимагає повернути до державної власності земельні ділянки водного фонду площею 2 га, які перебувають у користуванні Дніпровського басейнового управління водних ресурсів

    

Установлено, що на підставі розпорядження Бориспільської РДА передано у приватну власність земельні ділянки призначені для ведення особистого селянського господарства загальною площею 2 га, розташовані в адміністративних межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району.

 

Втім, вказані земельні ділянки на момент прийняття спірного розпорядження та станом на даний час, накладаються на землі водного фонду, а саме смугу відведення гідротехнічних споруд (захисна дамба Проців-Кийлів).

 

Крім того, установлено, що спірні земельні ділянки перебувають у користуванні Дніпровського басейнового управління водних ресурсів на підставі Державного акту на право постійного користування землею.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов до суду про визнання недійсним розпорядження, державних актів на право власності та витребування із чужого незаконного володіння земель водного фонду на користь держави.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2525