Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Київської обласної ради 7 скликання, який зловживаючи службовим становищем завдав державі збитків на 39 млн грн

     

У п’ятницю, 4 серпня, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Київської обласної ради 7 скликання, керівнику фракції «Наш край» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді голови Києво-Святошинської РДА, діючи всупереч інтересам служби, підписав 21 розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 12 га  у власність громадянам для ведення індивідуального садівництва.

 

Вибуття вказаних земель з державної власності відбулось із порушенням законодавства, оскільки вони відносяться до земель лісогосподарського призначення і перебувають в користуванні  Боярського лісництва  відокремленого підрозділу НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція».

 

Тільки Кабінет Міністрів України має право розпоряджатися зазначеною категорією земель.

 

Ринкова вартість незаконно вибутих 12 га земель становить 39 млн гривень.

 

Досудове розслідування триває.

 

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4878