Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути у державну власність 100 га земель водного фонду

   

Установлено, що на підставі розпорядження Бориспільської районної державної адміністрації, між райдержадміністрацією та фермерським господарством укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки загальною площею 100 га, для ведення селянського фермерського господарства, розташованої в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району.

 

Втім, передача земельної ділянки у приватну власність відбулася з перевищенням повноважень органом державної влади, оскільки спірна ділянка накладається на землі водного фонду, а саме водні поверхні природних озер та їх прибережних захисних водоохоронних смуг.

 

Імперативними приписами земельного законодавства визначено, що до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать землі водного фонду.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсними розпоряджень районної державної адміністрації, договору купівлі-продажу земельної ділянки та державних актів на право власності, а також повернення у державну власність зазначеної земельної ділянки.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2261