Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовців при вилученні з державної власності 3,3 га земель лісового фонду

    

Установлено, що рішеннями Гостомельської селищної ради упродовж 2004 року вилучено із земель лісового фонду Київської лісової науково-дослідної станції  земельні ділянки загальною площею 3,3 га  та передано їх в оренду громадській організації для дачної забудови.

 

У подальшому, за рішеннями селищної ради, вказані землі були передані у власність 22 фізичним особам для дачного будівництва, які у свою чергу передали право користування землями 2 фізичним особам.

 

Однак, відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищні ради не наділені повноваженнями щодо розпорядження землями лісогосподарського призначення державної форми власності.

 

Враховуючи викладені порушення, прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України за фактом зловживання службовим становищем чиновниками селищної ради та відділу земельних ресурсів при вилученні з державної власності вказаних земель.

 

Разом з цим, прокуратурою області готується позов про повернення зазначених земель у державну власність.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2533