Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині за реєстрацію прав власності на земельні ділянки посадовець вимагав тисячу доларів

Бориспільська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо одного із службовців Державної реєстраційної служби міжрайонного управління юстиції за фактом одержання неправомірної вигоди.

Службовець вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 1 тис. дол. США. За таку винагороду держслужбовець обіцяв позачергово провести реєстрацію свідоцтва на право власності на земельні ділянки під забудову та надати відповідні витяги.

 

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України, тобто в отриманні службовою особою неправомірної вигоди в значному розмірі, поєднаного з його вимаганням.

 

На даний час триває досудове розслідування, проводиться комплекс необхідних слідчих дій.

 

За скоєне чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Довідково: В українському законодавстві з 18.05.13 відсутній термін «хабар». Замість нього введено термін «неправомірна вигода». Відповідні зміни до ст. 368 та 369 Кримінального кодексу України внесено після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність зі стандартами «Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією».

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2703