Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За відчуження 11,5 га земель водного фонду начальника земельних ресурсів у Бориспільському районі судитимуть

Прокуратурою області з метою повернення у державну власність земельних ділянок площею 11,5005 га на земельні ділянки накладено арешт та заборону їх відчуження.

    Заступником прокурора області затверджено обвинувальний висновок у кримінальній справі за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, яку направлено до суду, за обвинуваченням колишнього начальника управління земельних ресурсів у Бориспільському районі. Він, зловживаючи своїм службовим становищем, погодив проект землеустрою та підписав ряд документів, а також і державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 11,5005 га вартістю 8276050 грн., достовірно знаючи, що вказані земельні ділянки знаходяться у межах прибережної захисної смуги, тобто відносяться до земель водного фонду та передача їх у власність громадянам заборонена законом. Внаслідок злочинних дій колишнього начальника управління земельних ресурсів у Бориспільському районі із земель державної власності вибули земельні ділянки загальною площею 11,5005 га вартістю 8276050 грн., чим спричинив державі шкоди.
    Прокуратурою області з метою повернення у державну власність земельних ділянок площею 11,5005 га на земельні ділянки накладено арешт та заборону їх відчуження. Разом з цим прокуратурою області заявлено позов в порядку цивільного судочинства в інтересах держави в особі Київської обласної держаної адміністрації щодо скасування незаконно виданих державних актів та договорів купівлі-продажу на вказані земельні ділянки. За наслідками розгляду судом зазначеного позову, земельні ділянки вартістю 7928470 грн. повернуто у власність держави.

кількість переглядів: 76140