Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволодів шахрайським шляхом майже 10 га землі Національної академії аграрних наук України – судитимуть мешканця Київщини

   

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом шахрайства, використання завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, використовуючи підроблені документи, приватизував земельну ділянку площею 10 га вартістю 900 тис. грн. Ця земля перебувала у державній власності і знаходилася у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

У подальшому чоловік вніс земельну ділянку до статутного капіталу товариства, співзасновником якого він є. Після цього землю продали фермерському господарству.

Нагадаємо, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного мешканця Київщини за аналогічними фактами. Він незаконно приватизував 19 га землі НААН вартістю понад 1,8 млн грн та продав їх тому самому фермерському господарству. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Зазначимо, що судом першої інстанції задоволено позов прокурора про повернення у державну власність зазначених земельних ділянок.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1169