Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконне виділення землі вартістю 1, 3 млн грн - на Київщині повідомлено про підозру ексвиконуючому обов’язки сільського голови

    

За процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської оружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому виконуючому обов’язки голови однієї з сільських рад Київщини за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364,  ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2020 році підробив рішення сесії, на підставі яких декілька громадян набули право приватної власності на три земельні ділянки комунальної власності загальною площею 1,1 га на території Макарівської ОТГ. Цими діями територіальній громаді завдано шкоди в загальному розмірі 1,3 млн грн.

На даний час земельні ділянки арештовано. В рамках кримінального провадження заявлено цивільний позов про стягнення вказаних збитків.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1476