Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито організаторів та 4 спільників, які налагодили нелегальний бізнес з надання послуг сексуального характеру на території Київщини

    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 6 громадянам за фактом сутенерства та втягнення осіб в заняття проституцією (ч. 2 ст. 303 КК України).

За даними слідства, два мешканці столиці організували нелегальний бізнес з надання послуг сексуального характеру на території Києва та Київської області. Вони залучили до своєї протиправної діяльності чотирьох жінок на ролі адміністраторів, які контролювали роботу «працівниць»: приймали замовлення від клієнтів, розповідали про послуги й цінову політику, вели облік надходження грошових коштів та у разі необхідності шукали приміщення для надання «послуг».

Жінок для зайняття проституцією залучали шляхом розміщення рекламних оголошень у мережі інтернет. За попередніми даними на підозрюваних працювало від 25 до 30 жінок. Вартістю послуг сексуального характеру становила від 1000 до 5000 гривень за годину. Частину грошей вони зобов’язувалися віддавати організаторам, а залишок розподіляли між собою.

Правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК затримано 2 організаторів та їх 4  спільників. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За результатами низки проведених обшуків за місцями проживання та надання послуг виявили і вилучили близько 1,3 млн гривень, банківські картки, контрацептиви, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та «чорну» бухгалтерію.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в Київській області. Перевіряється інформація щодо втягнення у незаконну діяльністю неповнолітніх.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1085