Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Взяв у заручники та допитував неповнолітнього – повідомлено про підозру командиру нацгвардії РФ по Чеченській Республіці

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури командиру мобільного загону особливого призначення Управління Федеральної служби військ національної гвардії РФ по Чеченській Республіці заочно повідомлено про підозру за фактом взяття у заручники та застосування тортур до цивільного населення (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації смт Бабинці Бучанського району Київської області разом зі співслужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит неповнолітнього хлопця.

Погрожуючи потерпілому зброєю, він вимагав повідомити про місцеперебування військовослужбовців ЗСУ та представників тероборони. Підозрюваний змусив неповнолітнього вийти з будинку на вулицю, де, за його наказом, військовослужбовці РФ схопили хлопця. Вони приставили до горла ніж та, погрожуючи вогнепальною зброєю, продовжили допит. Після цього посадили хлопця в броньований автомобіль і возили по населеному пункту, вимагаючи надати інформацію про ЗСУ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 1122