Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає повернути державі понад 190 га земель Чорнобильського заповідника вартістю більше 400 млн грн

    

Київська обласна прокуратура у судовому порядку вимагає повернути у власність держави землі природно-заповідного фонду України вартістю більше 400 млн.

Прокурори з’ясували, що Поліська селищна рада Вишгородського району у порушення чинного законодавства набула право власності на земельні ділянки в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. В подальшому на понад 190 га цих земель приватне товариство оформило право користування з метою ведення сільськогосподарської діяльності.

Згідно із законодавством, спірні землі належать до земель природно-заповідного фонду та відносяться до радіаційно забруднених територій і не можуть перебувати у комунальній власності, та передаватися у користування приватним особам. 

У зв’язку з цим Київська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з відповідним позовом, судовий розгляд якого на теперішній час триває.

 

 

кількість переглядів: 992