Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Виправдовування збройної агресії РФ проти України – відомому російському журналісту заочно повідомлено про підозру

  


За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури російському журналісту заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройну агресію Російської Федерації проти України і глорифікації її учасників та незаконному перетині державного кордону України (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 332-2 КК України).

За даними слідства, журналіст всеросійської державної телерадіокомпанії у березні 2022 року спільно з військовослужбовцями РФ незаконно перетнув державний кордон України та веде репортажі із зон активних бойових дій, висвітлюючи події на території України з позиції офіційної пропаганди Кремля з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

Підозрюваний виступає в ролі «військового експерта» та надає коментарі ряду пропагандистських теле- та радіо каналів, які транслюються на території РФ. У своїх репортажах і коментарях він виправдовує воєнні злочини окупантів, які вбивають цивільних українців та знищують інфраструктуру України.  Зокрема у своєму телеграм каналі він розмістив ролик з військового аеродрому у Гостомелі на фоні знищеного окупантами транспортного літака АН-225 «Мрія».

Російський пропагандист у своїх матеріалах позиціонує загарбників як визволителів і говорить про необхідність повалення конституційного ладу України.

Вказаний громадянин РФ  - військовий кореспондент,  заслужений журналіст країни-агресора та має значну кількість державних нагород РФ. Він є координатором організації «Російська гуманітарна місія в Сирії». Також з позиції Москви він висвітлював воєнні конфлікти в Іраку, Афганістані, Ізраїлі, Південній Осетії, Пакистані та на території Сектора Газа. У 2018 році підозрюваний був довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Путіна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

кількість переглядів: 1360