Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Впродовж 4 років сплачували податки в бюджет так званої ДНР - повідомлено про підозру директору мережі аптек

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру директору товариств з обмеженою відповідальністю у фінансуванні тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, підозрюваний спільно з іншими особами, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, у жовтні 2014 року зареєстрував два товариства з обмеженою відповідальністю на тимчасово окупованій території Донецької області. Вони створили мережу з 77 аптечних пунктів, які діяли на території так званої «ДНР».

Використовуючи реквізити банківських установ, що діють на тимчасово окупованих територіях, всупереч чинному законодавству України,  вони систематично впродовж 2015-2019 років перераховували кошти до «податкових» органів псевдореспубліки. Частина цих коштів йде на фінансування силового блоку вказаної терористичної організації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та київській області. Встановлюються інші особи, причетні до фінансової оборудки.

 

 

кількість переглядів: 1228