Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Перекрито канал збуту бурштину за кордон - правоохоронці Київщини вилучили близько 300 кг каміння

    

Бориспільською окружною прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту, зберігання, перевезення, переробки бурштину (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

За попередніми даними слідства, в міжнародному аеропорті «Бориспіль» під час оформлення вантажу виявлено дорогоцінне каміння - бурштин, вагою майже 300 кг.

В ході проведення невідкладних слідчих дій встановлено, що на склад тимчасового зберігання ДП МА «Бориспіль» розміщено 13 картонних коробок, в яких містяться мішки з речовиною природного походження жовтого та коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки необробленого та обробленого дорогоцінного каміння різного розміру та форми - бурштину, який, відповідно до митної декларації, громадянин України переміщував у несупроводжуваному багажі до Китайської Народної Республіки  з відміткою «особисті речі» вагою майже 300 кг.

За скоєне винним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, а також встановлення осіб, причетних до злочинної діяльності, з метою притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювання Бориспільським відділом поліції ГУНП в Київській області.

кількість переглядів: 1527