Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Місцева прокуратура домоглася ануляції незаконної тендерної закупівлі на майже 600 тисяч гривень


Господарським судом Київської області задоволено позов Фастівської місцевої прокуратури в інтересах держави до виконавчого комітету ради Пісківської селищної ОТГ та товариства з обмеженою відповідальністю (до замовника та переможця торгів) про визнання недійсним рішення, договорів і зобов’язання повернути грошові кошти у сумі майже 600 тисяч гривень.

Встановлено, що що переможцем вказаної закупівлі обрано товариство, тендерна пропозиція якого не відповідала усім умовам та кваліфікаційним критеріям, зазначеним в тендерній документації. Більше того, предмет закупівлі придбано за завищеною ціною.

Унаслідок вказаних дій на рахунок юридичної особи з бюджету селищної об’єднаної територіальної громади перераховано 590 тисяч гривень, незважаючи на те, що легковий автомобіль фактично не являв собою автомобіль швидкої медичної допомоги, а право власності на транспортний засіб не було перереєстровано за селищною об’єднаною територіальною громадою.

Зважаючи на порушення вимог закону «Про публічні закупівлі» судом визнано недійсним спірний договір, виконання умов якого призвело до неправомірного використання коштів бюджету та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути грошові кошти в розмірі 590 тис. грн. на користь держави.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1340