Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мільйонні привласнення на будівництві жилого комплексу: на Київщині від братів-шахраїв постраждали інвестори і забудовники


 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям смт.Гостомель за фактами підроблення офіційних документів та шахрайства, вчиненому в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч.1,3 ст.358 , ч.ч.ч. 2,3,4 ст. 190, КК України).

Слідством встановлено, що двоє рідних братів у період 2016-2019 років заволоділи грошовими коштами шістнадцяти інвесторів будівництва та чотирьох забудовників.

Так, один з підозрюваних представляв інтереси девелоперів в реалізації комфортного та доступного житла в екологічно привабливому передмісті столиці. Діяв зловмисник на підставі нотаріально посвідченої довіреності на продаж нерухомого майна, з правом укладення відповідних правочинів щодо відчуження нерухомості – квартир та нежитлових приміщень що знаходяться на території Крюківщинської сільради з правом визначення ціни та умов договорів на свій власний розсуд.

До своєї злочинної діяльності він залучив і 19-річного молодшого брата, який також спілкувався з потенційними покупцями майбутніх квадратних метрів. Як наслідок, 16 громадян вклали свої власні кошти під виглядом інвестицій в будівництво, частину з яких зловмисники спрямовували на розрахункові рахунки забудовника, а решту коштів привласнювали.

Загальна сума збитків, заподіяних кримінальним «сімейним підрядом» становить близько 5 мільйонів гривень.

Наразі вказані особи затримані. Їм повідомлено про підозру у скоєні вказаних правопорушень, вирішується питання щодо обрання фігурантам провадження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області.


Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1706