Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Суд повернув відділу освіти Згурівської РДА землі вартістю 3 млн гривень

.

 

 

Згурівський районний суд задовольнив позов ювенальних прокурорів Бориспільської місцевої прокуратури та визнав недійсними накази ГУ Держгеокадастру в Київській області, скасував рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно та повернув земельні ділянки одного з навчальних закладів загальною площею 2га та вартістю понад 3 млн грн.

Спірна земельна ділянка,  площею 29 га, розташована в адміністративно-територіальних межах Згурівської селищної ради та перебувала у постійному користуванні Згурівської допоміжної школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Після ліквідації навчального закладу вказана земельна ділянка була передана у спільну власність територіальної громади та перебувала на балансі відділу освіти Згурівської РДА.

Разом з тим, Головне управління Держгеокадастру у Київській області незаконно розпорядилося майном навчального закладу та передало частину вказаної ділянки фізичним особам у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1356