Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5 років позбавлення волі за контрабанду лікарських засобів до Євросоюзу


Київською обласною прокуратурою в судовому засіданні доведено вину 23-річного мешканця м.Полтава, у переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю сильнодіючих речовин та у вчинені незаконного придбання, зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів у великих розмірах (ч.2  ст.15, ч. 2 ст.201, ч.3  ст.321 КК України).

За даними слідства, фігурант провадження намагався переправити через кордон 1500 пігулок препарату «danabol» із вмістом метандієнону загальною масою понад 15 грам. Для цього він вдався до хитрощів: запакував заборонені медикаменти в упаковки з-під кави та намагався вивезти їх з країни через митний пост "Ягодин" Волинської області на територію Польщі, користуючись послугами приватного перевізника.  Вказаний пакунок було виявлено та вилучено працівниками митниці під час проведення огляду транспортного засобу.

Любомльським районним судом Волинської області вказаного громадянина визнано винним у інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1388