Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області звернулась до суду про стягнення з товариства 3,6 млн грн, яке воно мало сплати до місцевого бюджету в якості орендної плати за землю

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру стосовно стягнення у судовому порядку із юридичних осіб коштів за час використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Установлено, що в 2009 році на підставі договору купівлі-продажу нерухомого майна товариство в смт. Калинівка набуло право приватної власності на комплекс будівель адміністративного, виробничого та складського призначення загальною площею понад 30 тис. кв.м., які розташовані на земельній ділянці площею майже 13 га. Відтак, вказане товариство мало укласти договір оренди земельної ділянки, зареєструвати його у відповідності з чинним законодавством та сплачувати кошти за користування землею.

Однак встановлено, що суб’єкт господарювання по сьогодні безоплатно використовує вищезазначену земельну ділянку за відсутні правовстановлюючих документів, оскільки договір оренди ним не укладено. Таким чином керівництво товариства допустило порушення вимог земельного та податкового законодавства, а Калинівська селищна рада недоотримала від товариства орендної плати за користування земельною ділянкою у розмірі 3,6 млн грн.

З огляду на викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до господарського суду міста Києва пред’явлено позовну заяву до юридичної особи про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі 3,6 млн. грн та перерахування їх до місцевого бюджету.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2165