Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в суді вимагає повернути дітям приміщення спортивної школи

    

Ірпінським відділом Києво – Святошинської місцевої прокуратури Київської області особлива увага приділяється захисту прав дітей та держави в сфері освіти. З метою захисту прав дітей на освіту, належну організацію навчально - виховного процесу прокуратурою систематично проводиться моніторинг збереження мережі закладів освіти, законності відчуження їх майна, використання приміщень для цілей, не пов’язаних з освітніми процесами та дозвіллям дітей.

Так, за результатами вивчення законності використання приміщення Ірпінської дитячо – юнацької спортивної школи Ірпінської міської ради Київської області встановлено, що Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради укладено договори оренди даного приміщення з Комунальним підприємством та фізичною особою підприємцем, які використовують його для своєї господарської діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку. Зокрема, комунальне підприємство обладнало там офіс, а підприємець здійснює торгівлю.

Вказане є порушенням низки норм чинного законодавства, яким заборонено використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти не за освітнім призначенням, оскільки це призводить до порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

З огляду на викладене, прокуратура пред’явила до Господарського суду Київської області дві позовних заяви про визнання недійсними укладення договорів оренди та повернення приміщення навчального закладу.

Наразі ухвалою Господарського суду Київської області вже відкрито провадження у справі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1952