Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає стягнути із забудовника майже 1,5 мільйони гривень коштів на розвиток інфраструктури міста Біла Церква

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою виявлено порушення у сфері містобудівної діяльності, зокрема несплати підприємством-забудовником коштів пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту у регіоні.  

Встановлено, що в травні 2017 року між Білоцерківською міською радою та підприємством укладено договір про пайову участь у створенні інфраструктури міста Біла Церква.

Відповідно до умов договору замовник будівництва зобов’язаний був сплатити пайову участь (внесок) в розмірі майже 2,5 мільйони гривень.

Замовником будівництва подано декларацію про готовність  об’єкта до експлуатації, однак, у порушення вимог містобудівного законодавства сплачено до міського бюджету лише 1,2 млн. грн.

З метою усунення виявлених порушень Білоцерківською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Білоцерківської міської ради до суду подано позовну заяву про стягнення із забудовника частини несплачених коштів пайової участі в залишку майже 1 млн. 250 тис. грн. та пені – 230 тис. грн.  

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2296