Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернення незаконно наданих земель площею 12 га на території Фастівського району

    

Фастівською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2017 році на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області 6 громадянам надано безоплатно у власність земельні ділянки загальною площею 12 га для ведення особистого селянського господарства на території Броварського, Бородянського та Білоцерківського районів.

Відповідно до вимог земельного законодавства громадяни України мають право на безкоштовну передачу їм земельних ділянок у визначених законом розмірах один раз для відповідного виду використання. Безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності для ведення особистого селянського господарства здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.

Проте, всупереч вищезазначеним вимогам законодавства Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області вказаним громадянам було повторно надано у власність земельні ділянки площею 2 га кожному для таких же цілей на території Фастівського району.

Реагуючи на виявлені порушення, місцевою прокуратурою до Фастівського міськрайонного суду скеровано позовну заяву про визнання недійсними наказів  Головного  управління  Держгеокадастру у Київській  області  та витребування земельних ділянок загальною  площею 12 га на території Фастівського району з чужого незаконного володіння.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2378