Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області оголосила підозру члену Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в одержанні хабара у 2 000 доларів США (ФОТО)

    

У п'ятницю, 14 грудня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки України затримано члена Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, який є адвокатом, на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в розмірі 2 000 доларів США від громадянина за вирішення питання про успішну здачу кваліфікаційного іспиту, для отримання свідоцтва на зайняття адвокатською діяльністю в Україні.

Вказану особу було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За процесуального керівництва прокуратури області затриманій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (вимагання й одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

                               

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3224