Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області в суді домоглась повернення державі 2 га земель лісового фонду на території Рокитнянського району, вартістю понад 300 тис грн

    

Завдяки вжитим заходам предствницького характеру Кагарлицької місцевої прокуратури, судом повернуто у державну власність земельну ділянку лісового фонду площею 2 га на території Рокитнянського району.

Установлено, що у 2010 році розпорядженням Рокитнянської районної державної адміністрації відведено у власність громадянину земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства на території Синявської сільської ради Рокитнянського району,  вартістю понад 300 тис грн.

У подальшому, на підставі вказаного розпорядження громадянин отримав державний акт на право власності на земельну ділянку.

Однак, з’ясовано, що спірні земельні ділянки відносяться до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Богуславське лісове господарство».

Відведення земельної ділянки лісового фонду відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування нею, а також без зміни її цільового призначення.

Реагуючи на виявлені порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про визнання недійсними розпорядження Рокитнянської РДА, державного акта на право власності, скасування реєстрації та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення з незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Богуславське лісове господарство».

Наразі Рокитнянським районним судом позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

Прес-служба

прокуратура Київської області

кількість переглядів: 2078