Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть 36-річного чоловіка, який вербував дівчат, що перебували у скрутному матеріальному становищі для подальшої сексуальної експлуатації на теритрії Китайської Народної Респібліки

    

Установлено, що чоловік, з метою власного збагачення, за попередньою змовою зі своїм знайомим, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, та іншими невстановленими особами, вербував дівчат з метою їх подальшої сексуальної експлуатації до м. Пекін.

Так, зловмисник спеціально обирав жінок від 18 до 30 років, які перебували у скрутному матеріальному становищі, для надання сексуальних послуг в одному із розважальних закладів КНР, обіцяючи при цьому офіційне працевлаштування та заробітню плату від 1 200 доларів США за місяць.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України правоохоронними органами на території міжнородного аеропорту «Бориспіль» під час спроби вивезти 3 потерпілих віком від 18 до 30 років до м. Пекін для подальшої сексуальної експлуатації.

За процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 36-річного чоловіка у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, щодо кількох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2558