Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області знешкоджено злочинне угрупування, у складі 4 осіб, які привласнили бюджетні кошти на суму понад 1 мільйон гривень

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України та ГУНП в Київській області викрито та знешкоджено злочинне угрупування, у складі 4 осіб, які привласнили бюджетні кошти на суму понад 1 млн грн.

Так, установлено, що службові особи товариства з обмеженою відповідальністю спільно з депутатом однієї із селищних рад, зловживаючи службовим становищем, під час виконання поточних та капітальних ремонтних робіт доріг на території Київської області, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів щодо обсягів та вартості фактично виконаних будівельних робіт, визначених проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією, заволоділи бюджетними коштами на суму понад 1 млн грн.

Правоохоронними органами проведено низку санкціонованих обшуків за місцем проживання депутата та офісних приміщень службових осіб товариства.

У вівторок, 09 жовтня, за процесуального керівництва прокуратури Київської області усім учасникам організованої групи, у тому числі і депутату, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3359