Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть підприємця, який привласнив бюджетні кошти виділені на проведення поточного ремонту будинку культури в одному із сіл Яготинського району на суму майже 50 тисяч гривень

    

Установлено, що між сектором культури, національностей та релігії Яготинської РДА та підприємцем укладено договір про надання послуг з  поточного ремонту будинку культури в одному із сіл Яготинського району на загальну суму майже 200 тисяч гривень.

Підприємець, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акт приймання виконаних будівельних робіт, у яких вказав завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з поточного ремонту будинку культури села виконані в повному обсязі, на підставі чого замовник на рахунок підрядника перевів майже 200 тисяч гривень.

Втім, згідно із висновком будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним будівельно-кошторисною документацією відповідно до договору на суму майже 50 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Яготинського відділу Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно підприємця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2440