Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області поновлено права засуджених, які перебувають у Бучанській виправній колонії № 85

    

Прокуратурою Київської області за результатами раптової перевірки  в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено грубі порушення прав засуджених при їх поміщенні в дисциплінарний ізолятор. 

Зокрема, встановлено, що адміністрацією вказаної установи до 2-х засуджених застосовано стягнення у вигляді поміщення в дисциплінарний ізолятор без проведення належним чином перевірки за фактами порушення режимних вимог та врахування мотивів вчинення порушення. 

Крім того, адміністрацією установи не забезпечено належних матеріально-побутових умов. Так, вказані засуджені утримувались в камері дисциплінарного ізолятора, яка не відповідає вимогам санітарії (пліснява на стінах, недостатнє освітлення та відсутність свіжого повітря) 

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою негайно звільнено 2 засуджених з дисциплінарного ізолятору. На даний час вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності. 

Упродовж поточного року за втручанням прокуратури області з дисциплінарних ізоляторів виправних установ загалом звільнено 13 незаконно утримуваних у них засуджених.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2756