Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру двом службовим особам ДП міжнародного аеропорту "Бориспіль" за отримання неправомірної вигоди в розмірі 141 тис грн

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру двом службовим особам державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль", а саме начальнику служби закупівель та начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

Нагадаємо, що у середу, 29 серпня, службових осіб ДП міжнародного аеропорту "Бориспіль" викрито прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 141 тис грн, яку посадовці вимагали від суб'єктів господарювання за участь в тендерах.

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, при цьому отримуючи від останніх неправомірну вигоду (так звані «відкати») в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру.

Так, під час затримання в однієї із вказаних осіб вилучено грошові кошти в сумі 40 тис грн, а в іншої особи – грошові кошти в сумі 101 тис грн. Правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі прокуратурою області скеровано до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2498