Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення вимог законодавства в установах виконання покарань, наразі до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадові особи

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених в установах виконання покарань та дотримання у них вимог законодавства.

З цією метою прокуратурою області здійснено виїзди до установ виконання покарань області, під час яких перевірено дотримання вимог законодавства при застосуванні до засуджених заходів заохочень, стягнень та пільг, передбачених статтями 81 та 82 Кримінального кодексу України, щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, а також переведення засуджених до дільниць соціальної реабілітації на підставі статті 101 Кримінально-виконавчого кодексу України.  

За їх результатами у всіх виправних установах області виявлено численні випадки не проведення із засудженими соціально-виховної та психологічної роботи, що призводило до надання необ’єктивних характеризуючих даних до комісій установ щодо розгляду питань про можливість застосування до засуджених відповідних пільг. В деяких установах виявлено факти незаконного застосування до засуджених заходів стягнень та заохочень.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою Київської області внесені вказівки про їх усунення.

На даний час, за результатами розгляду однієї із цих вказівок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадових осіб однієї з установ виконання покарань, з вини яких допущено зазначені порушення, а також скасовано 14 незаконно накладених на засуджених стягнень.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2292