Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру чоловіку, який вербував українку для подальшої сексуальної експлуатації на території Турецької Республіки

    

У середу, 08 серпня, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУ НП у Київській області затримано 39-річного чоловіка, який намагався вивезти 21-річну дівчину до м. Стамбул для подальшої сексуальної експлуатації.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що затриманий з метою власного збагачення, за попередньою змовою з особою, яка перебувала на території Турецької Республіки, здійснив вербування потерпілої до м. Стамбул, з метою її подальшої сексуальної експлуатації. При цьому, останньому було достовірно відомо про уразливий стан дівчини, який склався внаслідок збігу тяжких особистих та сімейних обставин.

За наслідками проведеної спецоперації, правоохоронними органами зловмисника затримано в м. Києві безпосередньо перед посадкою дівчини на літак до м. Стамбул в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

За процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури затриманому повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Наразі місцевою прокуратурою готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2184