Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає розірвати договір оренди земельної ділянки в м. Переяслав-Хмельницький та стягнути з підприємства заборгованість за орендну плату землі в сумі понад 120 тисяч гривень

    

Установлено, що в жовтні 2013 року між Переяслав-Хмельницькою міською радою та приватним підприємством укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 80 м2 для обслуговування будівлі торгівлі на території міста. Відповідно до умов договору орендну плату за користування земельною ділянкою підприємство мало сплачувати щомісячно.

 

Однак, в порушення вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про оренду землі» орендар протягом 2016-2018 років систематично ухилявся від сплати орендної плати за земельну ділянку, що призвело до спричинення збитків місцевому бюджету на суму понад 120 тисяч гривень.

 

Реагуючи на порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов  про стягнення з підприємства заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди вказаної земельної ділянки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2290