Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру головному інженеру підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Укрзалізниця”, який внаслідок службової надбалості завдав збитків ПАТ «Укрзалізниця» на суму понад 300 тис грн

    

Установлено, що чоловік, працюючи на посаді головного інженера виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Укрзалізниця”, будучи службовою особою, займався організацією вхідного контролю якості продукції, що надходить до комор підрозділу, а також, будучи головою відповідної комісії, відповідав за проведення вхідного контролю.

Протягом січня – лютого 2017 року на виконання умов договорів про поставку товарів, укладених між ПАТ «Українська залізниця» та двома товариствами, до виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 надійшли колодки чавунні гальмівного типу “Ф” в кількості 1500 шт, які за своїм хімічним складом не відповідають умовам договорів.

Однак, головний інженер, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, будучи обізнаним з технічними умовами, яким повинна відповідати колодка чавунна гальмівна типу “Ф” та за відсутності даних про хімічний склад товару, підписав акти проведення вхідного контролю, після чого зазначені колодки були направлені в експлуатацію.

Вказане призвело до того, що за непридатний до виробництва товар регіональною філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» на рахунки постачальників безпідставно перераховано кошти на суму понад 300 тис грн за товар, який не відповідає умовам договору та нормативно-технічній документації, що завдало істотної шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обовязків через несумісне ставлення до них, що спричинило охоронюваним інтересам тяжкі наслідки) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3360