Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області державний бюджет України отримає понад 1 млн доларів США від реалізації зернової продукції, що готувалась на експорт фіктивним товариством під керівництвом жінки, яка перебуває на території так званої ДНР

    

Прокуратурою Київської області у ході досудового розслідування  кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України, попереджено незаконний експорт кукурудзи, яку намагалось реалізувати фіктивне товариство за відсутності будь-яких власних потужностей для вирощування культури та документів щодо її придбання.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що між товариством та іноземним підприємством укладено зовнішньоекономічний контракт купівлі-продажу кукурузди, на підставі якого зернова продукція незаконно закуповувалась за готівку у сільгоспвиробників, а потім транспортувалась до складів морського порту в м. Одеса залізничним транспортом для подальшого зберігання та експорту.

 

Однак, директор товариства вказаний контракт не підписувала, оскільки  фактично знаходиться на тимчасово окупованій території у зоні проведення АТО, та здійснює діяльність з надання косметологічних послуг у м. Донецьк.

 

Так, зовнішньоекономічний контракт укладений між фіктивними підприємствами, не має реального характеру, оскільки укладався виключно з метою заволодіння матеріально-товарними цінностями під виглядом експорту продукції, без перерахування коштів та сплати обовязкових платежів до державного бюджету України.

 

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури правоохоронними органами проведено санкціонований обшук на елеваторах у м. Одеса, де виявлено та вилучено понад 7 млн кілограмів кукурудзи, яка готувалась на експорт, вартістю понад 1 млн доларів США.

 

За клопотанням прокуратури вилучена зернова продукція передана для подальшої реалізації Національному агенству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, дохід від якої буде спрямований до державного бюджету.  

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2633