Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі 2 га лісової ділянки, яку громадянин отримав на підставі неіснуючого розпорядження районної державної адміністрації на території Бориспільського району, за вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження

    

Установлено, що згідно державного акту на право власності 2010 року,  громадянином набуто право власності на земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Великоолександрівської сільської ради Бориспільського району.  Підставою для видачі вказаного державного акту зазначено розпорядження Бориспільської районної державної адміністрації 2003 року.

Однак, прокуратурою з’ясовано, що будь-які розпорядження про передачу у власність вказаної земельної ділянки даному громадянину упродовж 2003 року не приймались. Бланк державного акту на право власності до Бориспільського районного відділу земельних ресурсів для використання в межах району не надавався.

Крім цього, рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цієї лісової ділянки з державної власності та зміни її цільового призначення для ведення особистого селянського господарства не приймались, погодження на вилучення держлісгосп, як землекористувач не надавав.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області пред’явила позов до суду про витребування земель на користь держави в особі Кабінету Міністрів України.

Також, за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2288