Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено низку позовів щодо стягнення на користь держави понад 12 млн грн, які безпідставно сплачені державою за незаконним договором оренди реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір», укладеним з комерційною структурою наближеною до колишнього ректора податкової академії Мельника П.

    

Установлено, що реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір», який перебував у державній власності на балансі Національного Університету Державної податкової служби України, та використовувався для забезпечення діяльності закладу освіти в якості гуртожитку для проживання студентів університету, у 2007 році передано приватному навчальному закладу.

 

Так, вказаний об’єкт нерухомості площею майже 8 тис кв м, розташований у смт Ворзель Київської області, переданий приватному закладу, засновниками та керівниками якого були близькі родичі ректора Національного університету Державної податкової служби України Мельника П.В.

 

У подальшому державний навчальний заклад вимушений був орендувати це майно і за період з 2009 по 2013 роки, за рахунок коштів Державного бюджету України, сплатив орендну плату на суму понад 12 млн грн.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури заявлено 6 позовів про визнання договорів оренди недійсними та стягнення з Ірпінської фінансово-юридичної академії у формі товариства з обмеженою відповідальністю понад 12 млн грн незаконно сплаченої Університетом державної фіскальної служби України орендної плати.

 

Нагадаємо, що у минулому році завдяки обгрунтованій позиції прокуратури області розірвано один із вищезгаданих договорів оренди, як такий, що завідомо спрямований на незаконне заволодіння коштами Державного бюджету України, та стягнуто у дохід держави майже 1,4 млн грн сплачених за 2014 рік Університетом Державної податкової служби України за оренду державного майна (реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір»), що раніше перебувало на його балансі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3768