Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть членів ОЗГ, організатор якого перебуваючи в СІЗО у м. Донецьк, вигадав схеми за якими зловмисники заволоділи коштами потерпілих на суму майже 250 тисяч гривень

    

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік 1974 року народження, перебуваючи у СІЗО м. Донецька (на непідконтрольній українському уряду території), під час телефонної розмови запропонував чотирьом особам вчиняти особливо тяжкі злочини на території України, на що останні погодились.

 

Так, організована злочинна група, яка діяла з серпня 2016 по липень 2017 року, заволоділа коштами 24 потерпілих на загальну суму майже 250 тисяч гривень.

 

Зловмисники повідомляли потерпілим, що ті нібито виграли автівку і потрібно здійснити обов’язковий платіж задля отримання виграшу у виді автомобіля чи грошового еквівалентну його вартості. Після того, як громадяни переказували кошти на банківські картки учасникам ОЗГ, останні зникали.

 

Інший вид шахрайства зловмисники здійснювали за наступною схемою – телефонували потерпілим як представники банку і казали, що в них проблеми із банківськими картками і потрібно повідомити CVV-код. Після отримання коду члени ОЗГ знімали кошти.

 

До зазначеної схеми були залучені інші ув’язнені на непідконтрольній українському уряду території м. Донецьк.

 

Прокуратура Київської області затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно 4 членів ОЗГ за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 361, ч. 3 ст. 28 ст. 361 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, у складі організованої злочинної групи, шляхом здійснення незаконних платіжних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.

 

Організатор злочинного угрупування перебуває у державному розшуку.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2582