Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області Косівський навчально-виховний комплекс Володарського району оформив правовстановлюючі документи на земельну ділянку площею 1,5 га

    

Установлено, що адміністрацією Косівського навчально-виховного комплексу Володарського району не вжито відповідних заходів для оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 1,5 га, посадові особи навчального закладу до сільської ради з клопотанням про надання земельної ділянки у постійне користування не зверталися.

 

Таким чином, адміністрацією навчального закладу не вжито жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку навіть щодо звернення до Косівської сільської ради з клопотанням про передачу у постійне користування даної землі.

 

Вказане створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування школи та навчального процесу і може призвести до негативних наслідків, а також порушення прав дітей.

 

З огляду на виявлену бездіяльність, Білоцерківська місцева прокуратура звернулась з позовною заявою до суду з вимогою зобов’язати навчальний заклад вжити заходів з оформлення правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку.

 

Під час судового розгляду справи адміністрація закладу добровільно виконала позовні вимоги прокурора, рішенням сесії Косівської сільської ради від надано дозвіл Косівському НВК на оформлення документації на право постійного користування земельною ділянкою, відділом освіти затверджено відповідний кошторис та укладено договір на розробку проекту із землеустрою.

 

Ухвалою суду провадження у справі закрито у зв'язку з добровільним виконанням позовних вимог прокурора.

 

Таким чином, завдяки прокуратурі Київської області попереджено порушення прав дітей на навчальний процес.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2288