Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру начальнику відділу державної реєстрації Миронівської РДА, яка перебуваючи у відпустці, зловживаючи службовим становищем, завдала державі збитків на суму понад 3 мільйона гривень, шляхом реєстрації за фіктивними документами права власності на земельну ділянку площею 45 га

    

Установлено, що начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Миронівської районної державної адміністрації незаконно здійснила в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державну реєстрацію права власності на земельну ділянку площею 45 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території однієї з сільських рад Богуславського району вартістю понад 3 мільйона гривень.

 

Як з’ясувалось, рішення про реєстрацію вказаної земельної ділянки, службовець приймала, перебуваючи у відпустці та на підставі підроблених документів на право власності на земельну ділянку.

 

Окрім цього, державний реєстратор не перевіривши відомості з інформаційних систем, доступ до яких передбачено відповідно до законодавства, у тому числі відомості з Державного земельного кадастру, допустила порушення вимог чинного законодавства, оскільки зазначена земельна ділянка перебувала в оренді іншої особи.

     

За процесуального керівництва Богуславського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Миронівської РДА у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

На даний час прокуратурою скеровано до суду клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та клопотання про відсторонення від посади.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Досудове розслідування триває. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3514