Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За підтримки державного обвинувачення прокуратурою Київської області постановлено рішення стосовно неповнолітнього у резонансній справі за фактом знущання над 10-річним хлопчиком в смт Іванків

    

Установлено, що троє неповнолітніх у квітні минулого року в смт Іванків для розваги вирішили познущатися з малолітнього хлопця, знаючи, що він страждає на розумову відсталість. Прагнучи самоствердитись за рахунок психічно хворої 10-річної дитини, безпричинно, з хуліганських спонукань, наносили малолітньому потерпілому численні удари руками і ногами по різних частинах тіла, знущались над ним та катували. При цьому, старші хлопці вигадували різні способи знущання над малолітнім, які реалізовували.

 

Загалом хуліганські дії тривали близько двох годин та фіксувались неповнолітніми на камеру мобільного телефону.

 

Одному з неповнолітніх злочинців на час вчинення злочину виповнилось лише 13 років. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 КК України, як хуліганство, вчинене групою осіб. Відповідно до ч. 2 ст. 22 КК України кримінальній відповідальності за  ст. 296 КК України (хуліганство) підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 14 років.

 

Враховуючи, що малолітній хлопець не досяг віку кримінальної відповідальності, за підтримки державного обвинувачення Броварської місцевої прокуратури, Броварським міськрайонним судом до нього застосовано примусові заходи виховного характеру. Малолітнього хулігана передано під нагляд матері строком на 2 роки та обмежено його дозвілля, зокрема, останньому заборонено залишати постійне місце проживання з 22 години вечора до 07 години ранку наступного дня строком на 1 рік. 

 

Судовий розгляд відносно ще двох неповнолітніх триває.

 

Стан підтримання державного обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні перебуває на особливому контролі прокуратури Київської області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3255