Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому головному лікарю лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія», яка зловживаючи службовим становищем незаконно передала у приватну власність майно та земельну ділянку дитячого оздоровчого табору «Ясний» вартістю понад 33 млн грн

    

У 2017 році комісією Національної академії наук України здійснено виїзд на територію дитячого оздоровчого табору «Ясний», який входить до складу Державного підприємства «Лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія», за результатами якого виявлено факт знесення всіх будівель та споруд, про що складено відповідний акт.

Установлено, що в квітні 1994 року між НАН України та колишнім головним лікарем «ЛПК «Феофанія» укладено договір про передачу в оренду майнового комплексу ДП «ЛПК «Феофанія» та ДОК «Ясний».

Рішення щодо відчуження майна дитячого оздоровчого табору «Ясний» НАН України не приймалося.

Як з’ясувалось, передача в оренду комплексу відбулась в порушеня вимог Закону України «Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, національних галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу», а саме без дотримання встановленої процедури та без дозволу Президії НАН України.

Окрім цього, в порушення вимог Статуту державного підприємства та чинного законодавства у 2009 році між колишнім головним лікарем, яка будучи виконувачем обов’язків директора вказаного підприємства та громадянином укладено договір купівлі-продажу будівель та споруд дитячого табору.

Таким чином, своїми протиправними діями екс-службовець незаконно передала у приватну власність майно та земельну ділянку площею понад 6 га, спричинивши державі майнових збитків на суму понад 33 млн грн.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому головному лікарю лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3465