Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстоює позицію щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишнього службовця регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця», який вчинив розтрату майна товариства на 365 тисяч гривень

    

У ході досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді майстра відокремленого підрозділу Фастівська дистанція колії регіональної філії «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», чоловік, будучи матеріально-відповідальною особою, допустив розтрату ввіреного йому майна на суму 365 тисяч гривень.

 

У подальшому, зловмисник завідомо вніс неправдиві відомості до офіційного документа щодо фактичної наявності майна товариства.

 

Злочинні дії службовця були виявлені під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності зазначеного товариства.

 

За процесуального керівництва Фастівської місцевої прокуратури колишньому службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

 

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Відтепер екс-службовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2508