Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами однієї із сільських рад Кагарлицького району, що призвело до розтрати бюджетних коштів на суму майже 700 тис грн

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою, під час опрацювання загальнодоступної електронної системи публічних закупівель «ProZorro», установлено, що у березні минулого року між службовими особами однієї із сільських рад Кагарлицького району та приватним підприємством укладено договір на виконання поточного ремонту доріг населеного пункту на суму майже 200 тис грн. Відповідно до документації, кошти на ремонт доріг сплачено через місяць після укладення договору у повному обсязі. В подальшому, між службовими особами та підприємством підписано акти виконаних робіт.

 

Крім цього, у листопаді минулого року службовими особами сільської ради укладено ще три договори на поточний ремонт тієї ж дороги, проте з іншим підприємством райому, відповідно до яких, сільською радою виділено кошти в сумі майже 500 тис грн. Після чого, підписано акти виконаних робіт.

 

У результаті чого, приватним підприємствам району було перераховано майже 700 тис грн.

 

За вказаним фактом Кагарлицькою місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3557